De enklaste grönsakerna att odla

Att odla hemma är något som blir allt vanligare. Folk har insett att det kan vara riktigt kul att odla sin egen mat. Många odlar eget av miljöskäl; andra uppskattar helt enkelt att kunna skörda sina egna pinfärska grönsaker. Det behöver heller inte ta upp särskilt mycket tid. Speciellt inte om du väljer de grönsaker som är lite enklare att odla.

Lättodlade grönsaker

Om man är nybörjare är det bästa så klart att börja med något som är lite enklare att odla. Enkelt betyder alls inte tråkigt när det gäller grönsaker! Aftonbladet kommer med tips på 16 grönsaker som är enkla att sätta igång med för nybörjaren. Sockerärter är ett bra exempel som går att använda till mycket och som dessutom är lättodlad. Sockerärterna går att börja så väldigt tidigt. Tack vare det kan det med lite tur vara möjligt att skörda redan i juli månad. Potatis är en klassiker som de flesta gärna har hemma. De flesta som odlar potatis har ett relativt stort grönsaksland då det kan vara lite svårt att odla potatisen i krukor på exempelvis balkongen. Broccoli är ytterligare ett exempel på en lättodlad grönsak. Det är dessutom både nyttigt och gott. Broccoliplantorna växer sig väldigt stora; plantera därför broccoliplantorna med ett stort mellanrum mellan varandra. Dessutom är kryddörter alltid bra att ha hemma och färska sådana smakar långt bättre än de torkade varianterna.

Att odla hemma

Det är inte alla som har en stor gård hemma men det går ändå utmärkt att odla grönsaker på exempelvis balkongen. Om du vill skapa ett grönsaksland kan du med fördel läsa den här artikeln som i mer detalj går in på vad du behöver tänka på när du anlägger ett grönsaksland. Du behöver dock inte gräva upp trädgården om du inte vill – odlingsbänkar är ett bra alternativ för de flesta grönsaker. De är lättskötta och går dessutom att flytta om det skulle behövas.