En klocka som passar både för jakt och fiske

Att ha en bra klocka av god kvalitet som passar både för jakt och fiske är mycket praktiskt. Men vad är det du bör titta på när du väljer en klocka för friluftslivet? Vi ska titta närmare på det nedan.

Egenskaper en jakt och fiske klocka bör ha

Det finns uppenbara egenskaper en klocka för fiske och jakt måste ha. Den ska till exempel vara vattentät. Det gäller framför allt till fisket men även under jakt kan det bli vått, speciellt om du vadar efter änder.

Sedan bör du tänka på att glaset ska vara starkt och inte gå sönder lätt. Det händer ofta när du jagar eller fiskar att klockan får ta en del smällar så den måste hålla. Både glaset och boetten bör vara slagtåliga.

Det kan vara mycket praktiskt om klockan går på solcellsenergi så att batteriet inte dör mitt i jakten eller fisket. Dessutom bör klockan vara så tyst som möjligt, speciellt vid jakt eftersom plötsliga ljud kan störa viltet. Om du dessutom kan avaktivera tangentbordsljudet så är det ännu bättre.

Klockorna som finns på marknaden idag är både snygga och fulla av användbara funktioner. Klicka här för att se ett stort urval av perfekta jakt- och fiskeklockor för dig.