Förbered båten inför sommarens fisketurer

Nu är sommaren här och du har alldeles säkert förberett dina fisketurer grundligt. Det finns få saker som är så rogivande som att fiska från sin egen båt.

Förutsättningen är dock att båten är förberedd för dina fisketurer. Det handlar om att motorn är servad och att andra säkerhetsdetaljer är på plats, du har väl inte glömt flytvästen. Allt du behöver för en lyckad fiskesommar finner du hos Erlandsons Brygga.

Var får du fiska?

Det svenska reglerna för fritidsfiske är mycket generösa. Visst finns det vissa begränsningar, men i gengäld så är mycket vatten fritt att fiska i. Bland annat är det tillåtet att fiska med handredskap i de stora sjöarna 300 meter från land, samma sak gäller vid våra kuster. Samma regler gäller för utländska medborgare såväl för de svenska.

Du kan även köpa fiskekort

För att få tillgång till flera fiskevatten kan du köpa ett fiskekort. Fiskekortet köper du av sportfiskarna. Då får du tillgång till drygt 40 sjöar i Sverige som står under tillsyn av fiskevårdsmyndigheter. Fiskekort det är personligt och det ska du ha med dig då du fiskar i dessa sjöar. Det finns några regler att följa då du fiskar med fiskekort.