Fritid ute i naturen

Finns det något bättre än att vistas ute i naturen? Troligtvis inte skulle nog många svara på den frågan, framför allt inte nu under sommaren, när man givetvis skall försöka vara så mycket ute i naturen som det bara går. Det roliga med att vara ute i naturen är att det som bekant finns så väldigt mycket roligt man kan göra som att till exempel vandra, fiska, plocka bär eller plocka svamp.

Vandra i naturen

Vill man verkligen njuta av naturen är vandring i någon form det ultimata sättet att göra detta på. I Sverige finns gott om vandringsleder från norr till söder att tillgå, vare sig man bara är ute efter några timmars promenad eller vill ge sig ut på en veckolång marsch med tältande eller liknande.

Även om man bor i en storstad behöver man ofta inte åka speciellt långt för att hitta fina ställen att vandra på eftersom det som sagt finns många vackra vandringsleder med härliga naturupplevelser oavsett om man befinner sig på den skånska slätten, på bohuslänska kusten eller i de norrländska fjällen.

Fiske

Att fiska är en mycket trevlig och avslappnande aktivitet och har man tur kan även middagen säkras. Då Sverige är fullt av sjöar och andra vattendrag samt en lång kust är möjligheterna till fiske mycket goda. Dock är det viktigt att man kollar upp om det behövs fiskekort eller liknande där man tänkt sig fiska innan man sätter igång.

Plocka bär eller svamp

Sommarmånaderna innebär inte bara fint väder utan också att skogen är full av bär, framför allt i form av blåbär och lingon, som man hittar på många håll runt om i Sverige.
När hösten kommer är det som bekant dags för svampsäsong med kantareller, karljohan och andra härliga sorter. Se bara upp så inte någon giftig svamp hamnar i korgen, som flugsvamp eller liknande.