Naturen väntar på dig

Sverige är ett land med fantastisk natur. Vilda älvar, djupa skogar och böljande ängar är alla en del av den natur som vi älskar att vistas i. Att ge sig ut i naturen behöver inte vara ett så stort projekt, men det finns vissa saker du bör tänka på.

Först och främst måste vi fundera på vad vi ska göra. Vill du plocka bär, tälta eller kanske bara ta det lugnt? Möjligheterna är oändliga och det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna. Det gäller att veta vad man vill göra innan man ger sig ut i naturen. Visst kortare promenader och bara sätta sig på en stubbe i någon timme är inga problem.

Om du ska ta med dig barnen kan det vara smart att hålla sig i närheten av hemmet då de lätt kan tröttna. Eller varför inte tälta? Det är mysigt och barnen får prova på att vistas ute i naturen en längre tid än en dagstur. Det gäller att planera om man ska ge sig ut en längre period i naturen. Om barn ska följa med så kanske det gäller att planera än mer.

Man behöver dock inte vara ute i naturen i flera dagar för att ta del av dess skönhet. En joggingtur eller promenad med hunden kan ibland räcka för att få känna det där lugnet som ibland är svårt att hitta i staden. Även den friska luften som finns i naturen gör att vi kan ha det svårt att bege sig hem igen. Ta tillvara på den tid som spenderas utomhus i skog och mark på olika sätt.

För dig som gillar att fotografera är naturen ett smörgåsbord av möjligheter. Förutom att du kan få se vilda djur som du kan fota finns det också mycket annat du kan fånga med din kamera. Storslagna landskap, spegelblanka sjöar och magnifika solnedgångar är fantastiska upplevelser som ibland är omöjliga att beskriva med ord. En bild säger mer än tusen ord brukar man säga och vad passar då inte bättre än att ta med sig kameran på nästa skogstur.

Naturen väntar. Vad väntar du på?