Ryggsäck för jakt

En jägares ryggsäck kan skilja sig något beroende vilken typ av jakt man ägnar sig åt. Funktionalitet kan vinna över komfort i vissa fall. Men i andra är det mer tvärt om.

Behöver man bara gå en kort stund från bilen för att komma rätt kan man satsa på ryggsäck med inbyggd stol. Dessa är inte de mest bärvänliga i längden, men när man kommer spendera mer tid på stolen än med packningen på ryggen spelar knappast detta någon roll.

Den som istället måste vandra långt ska helt klart satsa på en ordentligt ryggsäck som spänns för ordentligt är designad för att bäras en hel dag åt gången. Här pratar man normalt sett om dagryggsäckar på mellan 30-40 liter.

Beroende på en egen kroppsform kan en del ryggsäckar passa bättre än andra. Något som passar en lång och smal person kommer nog inte sitta lika bekvämt på något kortare och kraftigare.

Det riktiga eldprovet för en ryggsäck kommer när man bär den med full packning. Detta är något man alltid ska ha gjort innan man ger sig ut med den. Många jägare som behöver en ordentlig ryggsäck drar med sig i runda tal omkring sju kilo packning.

Är man ute efter ryggsäck för jakt är det alltid bäst att vända sig till riktiga jaktbutiker. Där kommer man garanterat hitta de mest passande exemplaren.