Skogsskötsel

Tillhör du den lyckligt lottade skaran som äger en bit mark med egen skog? Då krävs det underhåll för att få bra återväxt. Vi tänkte lämna lite tips om om hur man går tillväga.

Det mesta här i världen kan man återskapa eller nyproducera. Land är det enda som är beständigt och inte kan nyproduceras. Det är något att tänka på när man investerar i skog.

För att få en fin återväxt finns det flera olika saker man bör tänka på. På den här sidan kan du läsa mer om vilka maskiner du kan använda dig utav vid avverkning. 

Efter det du har avverkat din skog börjar det viktiga jobbet att skapa en bra återväxt. Det börjar med en bra markberedning. Se det som en fin investering inför nästa generation träd. Vilken metod du bestämmer dig för att använda när du markbereder beror på vad du tänkt plantera. Vart du befinner dig i vårt avlånga land och hur marken ser ut i övrigt runtomkring där du avverkat. På Norra Skogsägarnas hemsida kan du läsa mer om vilka metoder du kan använda dig utav när du markbereder.