Utrusta din båt inför fisketurerna

Du som har en egen båt har stor frihet eftersom du kan åka ut och fiska så fort du har tid över. Men innan du kan ge dig av måste du skaffa en del saker. Först måste du se till att flytväst, kompass och mobiltelefon finns i båten.

Glöm inte att ta en titt på nätet för att se vad annat som finns att köpa. Nytt ankare till båten och andra produkter kan behövas köpas in till din båt, förutom fiskeprylar. Sedan kan du tänka på det du behöver till fisket.

Skaffa dig rätt saker

Kom ihåg att det inte räcker med bara ett enda fiskespö och ett slags bete. Olika spön fångar olika fiskar och alla nappar inte på samma bete. Dessutom behövs en håv. Fråga dina vänner som också är intresserade av fiske. De kan säkert ge dig tips och även följa med ut i båten. Att inte vara ensam är en viktig del av säkerheten ombord.

Se till att du väljer rätt

Att välja rätt spö till fisketuren är svårare än du kanske tror. Längden, materialet och framför allt vilken fisk du vill fånga är av stor betydelse. Om du till exempel främst ska fiska abborre så behöver du inget kraftfullt spö, men däremot om du söker efter svärdfisk. Med lite förberedelser så får du en skön fiskesemester.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *