Viktiga förberedelser inför jaktsäsongen

När den efterlängtade jaktsäsongen sätter igång så gäller det att vara väl förberedd, det vet alla jägare. Men vad är det då som man bör tänka på innan man beger sig ut i skogen. Det finns faktiskt en hel del saker som man kan göra för att ha större chans till jaktlycka när det väl är dags. Det första är naturligtvis att gå över sin utrustning för att kolla dess status. Är det något som behöver lagas, kompletteras eller ersättas, var då ute i god tid. Den utrustningen ska naturligtvis vara hel och ren och genomgången så riskerar man inte några otrevliga överraskningar på den första jaktdagen.

Förbered området

Det kan även vara en god idé att rekognosera lite i de områden där man avser jaga för att få en överblick över vilken vilt som rör sig där och hur bestånden ser ut. Ett mycket smidigt sätt att göra detta på är att sätta ut viltkameror. Hos Cyberphoto.se hittar den intresserade ett stort utbud av den här typen av kameror.

Förbered hunden

Man bör också se till att hundarna är i god form inför säsongen. Det viktigaste är faktiskt att vara ute i god tid. En hund ska ju såklart motioneras kontinuerligt hela året runt, men det går verkligen inte att lägga av med träningen efter att säsongen är över för att sedan intensifiera den strax innan den nya säsongens början.

Förbered dig själv

Att vara i god form gäller naturligtvis inte bara hundarna. Det är faktiskt lika viktigt att jägarna själva är vid god hälsa och har en bra kondition. De ska inte springa lika mycket som hundarna, men det gäller ändå att röra sig en del i oländig terräng och dessutom blir det ofta långa dagar i skogen under jakten. Då gäller det att orka för både hundar och människor.