Vinterjakt med hund

Att jaga med hund under vintern skiljer sig en aning från jakt under andra årstider. Idag tänkte vi därför ge dig som läsare några tänkvärda tips att begrunda. Kanske kan dessa hjälpa både dig och din hund under nästa vinterjakt.

För många jägare så är jakthunden en nära vän för livet. Genom att spendera timtals och åter timtals vid varandra sida i skog och mark, har man tillslut skapat ett svårförklarat band som gör en till oskiljaktiga vänner, som knappt skulle klara sig utan varandras närvaro i livet. Av denna anledning så vill också många jägare göra allt de kan för att ens jakthund ska må så bra som möjligt, på alla dess sätt och vis. Här menar vi inte att man väljer att gulla alldeles för mycket eller till och med curla hunden, utan att helt enkelt se till så att den har den har de förutsättningar som den behöver för att må bra.

Under vinterjakten så kan det dock vara enkelt att glömma att även en hund känner kyla. Trots att de flesta hundraser är bättre lämpade att klara av minusgrader än vad vi människor är, så kan det ändå ta oerhört hårt på en hund att vara ute i snön hela dagen lång, helst om den får dåligt med energipåfyllning. En kall hund riskerar dessutom att råka ut för allvarliga skador, något som ingen jägare eller ägare vill vara med om i onödan, eller till och med bidra till.

Det är med andra ord viktigt att skaffa sig de hundtillbehör som hör årstiden och jakten till, och det kan även vara bra att se till så att man alltid har någonting med sig som hunden kan få knapra på då och då, för att helt enkelt hålla energinivån uppe. Detta kommer med all sannolikhet att göra jakten bättre för både dig själv och din fyrfota vän, det kan vi lova!