Vistas i naturen

Med alla dessa stressiga deadlines och mentaliteten att allt måste gå så snabbt och effektivt som möjligt så är det sällan man har tid att bara gå ut i skogen och njuta av naturen. Vilket är synd då Sverige har en extremt vacker natur som ofta bara finns runt hörnet där du bor. I texten nedan kan du läsa om några bra anledningar till varför man borde ta sig tid att vistas ute i naturen lite oftare.

Att vandra i naturen är en enkel aktivitet som alla kan göra och det har även kommit fram under senare år att vår kropp mår mycket bättre om vi vistas ute i naturen, även bara ett par minuter per dag. det är något med friska skogsluften och lugnet som helt enkelt får oss att glömma bort den stressiga vardagens bekymmer.

Det finns många som gillar att jaga och spendera tid ute i naturen i väntan på att ett djur ska gå förbi. Detta är en aktivitet som man kan spåra långt bak i tiden då man behövde jaga för att få mat och överleva.

Plocka svamp och bär är en annan rolig aktivitet man kan göra ute i naturen. Om man bara vet vad som är ätligt och vad man ska hålla sig undan ifrån så kan man hitta många läckerheter som gömmer sig bland buskar och snår.